• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs terugkrijgen via klaagschrift

Als uw rijbewijs is ingenomen, besluit de officier van justitie tegenwoordig vrijwel altijd om uw rijbewijs direct voor nog een aantal maanden langer in te houden. De enige oplossing is dan om een klaagschrift in te dienen. Het heeft echter niet in alle gevallen zin om een klaagschrift in te dienen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op basis van onze ervaring hebben wij voor verschillende situaties een inschatting kunnen maken van de kans van slagen om via een klaagschrift eerder het rijbewijs terug te krijgen.

Advies: klaagschrift indienen rechtbank

Ons advies is om - alleen indien daartoe mogelijkheden worden gezien - eerst een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank, al dan niet later gevolgd door nog een brief of e-mail aan de officier van justitie. U hoeft NIET eerst die 10 dagen te wachten totdat u de beslissing van de officier van justitie ontvangt. De officier zal vrijwel altijd besluiten tot inhouding van het rijbewijs. Als er mogelijkheden zijn, adviseren wij u om zo snel mogelijk het klaagschrift in te dienen.

N.B. Laat het klaagschrift altijd door een gespecialiseerde advocaat indienen; u hebt namelijk maar één kans op teruggave van het rijbewijs

> Plan van aanpak terugkrijgen rijbewijs

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u een concreet advies voor de mogelijkheden in uw situatie? U kunt uw zaak kosteloos en vrijblijvend aanmelden via het aanmeldformulier op onze website. Wij brengen u dan in contact met een van onze advocaten voor een eerste intakegesprek en persoonlijk advies.

> Meer informatie over onze gespecialiseerde advocaten voor het terugkrijgen van uw rijbewijs!

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden