• Eerlijke inschatting
 • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
 • Snelle werkwijze
 • Voordeligste tarief

Specialisten om uw rijbewijs snel terug te krijgen!

Met onze specialisten is de kans groot dat het ons lukt om snel het ingevorderde rijbewijs weer terug te krijgen. Wij hebben een slagingspercentage van maar liefst 98%! Dit heeft te maken met onze unieke werkwijze:

1. Eerlijk advies over de mogelijkheden

Na aanmelding van de zaak via de website krijgt u direct contact met een van onze gespecialiseerde advocaten. Tijdens de (telefonische) intake zal de advocaat de zaak uitgebreid met u bespreken. De advocaat zal altijd goed doorvragen om een goede inschatting te maken wat de kansen zijn om via een klaagschrift het rijbewijs snel weer terug te krijgen. Helaas lukt het ons niet in alle gevallen om het rijbewijs meteen terug te krijgen. Dit is mede afhankelijk van:

 • het alcoholgehalte en/of de gereden snelheid
 • bijkomende omstandigheden zoals gevaarzettend rijgedrag of ongeval
 • of u eerder bent aangehouden voor soortgelijke delicten
 • de noodzaak om het rijbewijs terug te krijgen en de mogelijkheden dit te onderbouwen

Wij geven altijd een eerlijk advies! Zijn er geen mogelijkheden of is de kans op teruggave van het rijbewijs erg klein, dan zullen wij u adviseren om (voorlopig) geen klaagschrift in te dienen om het rijbewijs terug te vragen. Wij kunnen dan bijvoorbeeld wel alvast het dossier bij de politie opvragen en u bijstaan in de strafzaak en/of CBR-procedure.

Juist door deze gedegen kansinschatting, komen we tot ons unieke slagingspercentage van 98%!

2. Alleen ervaren rijbewijsadvocaten

Wij werken alleen met ervaren rijbewijsadvocaten. De bij ons werkzame advocaten hebben jarenlange kennis en ervaring met de klaagschriftprocedures om het rijbewijs terug te krijgen. De advocaten maken deel uit van het StrafrechtadvocatenNetwerk; een landelijk netwerk van gespecialiseerde strafrechtadvocaten.

Hierdoor bent u altijd verzekerd van deskundige rechtsbijstand om uw rijbewijs terug te krijgen. Dit blijkt uit alles:

 • Goede uitleg en veel informatie over de procedure
 • Wij geven precies aan welke informatie wij van u nodig hebben
 • Uitstekende voorbereiding op de zitting
 • Vlijmscherp en krachtig pleidooi tijdens de zitting

U merkt in alles het verschil tussen een gewone strafrechtadvocaat en een gespecialiseerde rijbewijsadvocaat uit ons netwerk!

3. Zeer uitgebreide, volledige en doeltreffende klaagschriften

In ons doel om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen, laten wij niets aan het toeval over. Waar andere advocatenkantoren volstaan met een standaard klaagschrift van nauwelijks een pagina (1 A-4), nemen de bij ons netwerk aangesloten advocaten echt de tijd voor uw zaak. Een klaagschrift van 3 - 5 pagina's is bij ons gebruikelijk.

Ons doel is namelijk om de rechter te overtuigen dat u het rijbewijs terug moet krijgen en daar moet je niet mee wachten tot aan de zitting. Een rechter bereidt zich al voor de zitting voor op een zaak. Dan heeft de rechter al 75% van zijn beslissing genomen op basis van het voorliggend dossier, waar het klaagschrift dan ook onderdeel van uitmaakt. Juist daarom is het belangrijk dat het klaagschrift echt alle argumenten bevat die tot teruggave kunnen leiden.

De klaagschriften worden altijd volledig op uw persoonlijke situatie afgestemd. Iedere situatie is uniek en iedere situatie vraagt weer om andere argumenten. Wij verdiepen ons in uw situatie en zetten de door u aangedragen informatie om in kansrijke argumenten om uw rijbewijs terug te krijgen.

4. Snelle werkwijze

Mede door de ervaring, kunnen onze advocaten erg snel werken. Sowieso hebt u binnen enkele uren na de aanmelding van de zaak vaak al contact met de advocaat die direct de zaak met u gaat bespreken.
Wij zullen de opdracht aan u bevestigen en de informatie bij u opvragen  die wij nodig hebben voor het opstellen van het klaagschrift. Ons streven is om het klaagschrift zelfs al binnen 24 - 48 uur in te dienen bij de rechtbank. U hoeft dus niet eerst de 10 dagen termijn van de officier af te wachten. Het klaagschrift kan direct na invordering van het rijbewijs worden ingediend!

Wij zullen ook direct het klaagschrift doorsturen naar de officier van justitie om ook via die weg te proberen het rijbewijs nog eerder terug te krijgen. Op deze manier proberen wij de officier onder druk te zetten om toch al uw rijbewijs terug te geven.

Wij bellen voor u naar de rechtbank om ervoor te zorgen dat de zaak zo snel mogelijk op zitting wordt gepland.

Voordelig tarief: € 150,00 excl. BTW per uur / pro deo

Via de website profiteert u van ons voordelige tarief van € 150,00 excl. BTW per uur. Alle advocaten binnen het netwerk zijn gebonden aan dit lage uurtarief, ook als zij normaal gesproken een hoger uurtarief hanteren.

Voor u is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoeveel tijd we met de zaak bezig zijn. Ons antwoord daarop is altijd dat dit afhankelijk is van de concrete werkzaamheden van de zaak, de ingewikkeldheid van de zaak en de samenloop met andere procedures. Gemiddeld genomen moet u denken aan de volgende werkzaamheden:

Omschrijving werkzaamheden Inschatting aantal uren
Opstellen en indienen klaagschrift 3,5 uren
Uitgebreid verzoek OvJ voor teruggave 0,5 uur
Contacten OM om teruggave te bespoedigen 0,5 - 1 uur
Opvragen dossier en advies 1,5 uren
Uitgebreide voorbereiding op zitting 1 uur
Bijstand tijdens de zitting,
inclusief voorbereidingsgesprek en reistijd
2- 3 uren
GEMIDDELD 8 - 10 uren werk

Als het ons lukt om voor de zitting het rijbewijs voor u terug te krijgen, moet u rekening houden met ongeveer 6 - 7 uur werk. Met een zitting erbij komt het op ongeveer 10 uur werk uit. Het werkelijk aantal uren is altijd ook afhankelijk van het aantal contacten, uw informatiebehoefte en de ingewikkeldheid van de zaak.

Wij realiseren ons dat wij hiermee niet de goedkoopste advocaten zijn. Er zijn kantoren die voor een lager tarief bijstand aanbieden voor het indienen van een klaagschrift om uw rijbewijs terug te krijgen, maar u moet zich daarbij afvragen of u dan echt een goed klaagschrift hebt om de rechter te overtuigen om het rijbewijs terug te geven. In dat opzicht is goedkoop misschien wel duurkoop, omdat u straks de kosten voor niets hebt gemaakt. Wij werken al met een van de laagste uurtarieven binnen de advocatuur. Waar andere kantoren volledige rechtsbijstand voor een bedrag onder de € 1000,00 aanbieden, menen wij dat een adequate en volledige bijstand voor die prijs niet mogelijk is. Wij vinden het belangrijker om het in een keer goed te doen en de kans op teruggave zo groot makkelijk te laten zijn. Daarom is ons slagingspercentage ook zo hoog!

Evenwel kunnen wij u ook aanbieden om alleen een klaagschrift op te stellen en in te dienen voor een bedrag van € 550,00 excl. BTW.

In sommige gevallen kunt u eventueel in aanmerking komen voor pro deo rechtsbijstand. Dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen van twee jaar geleden. Als dat zo is, betaalt u enkel een geringe eigen bijdrage. De rest van de kosten van rechtsbijstand worden dan door de Staat vergoed.

Aanmeldformulier nieuwe zaak voor vrijblijvende intake met gespecialiseerde rijbewijsadvocaat

Informatiebrochure bij rijden onder invloed van alcohol

Voor wie is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, hebben wij bovendien een speciale informatiebrochure geschreven waarin uitgelegd wordt wat u te wachten staat, welke verweren u kunt voeren, maar ook wat u kunt doen om uw rijbewijs snel terug te krijgen. Echt alles dat u moet weten bij rijden onder invloed van alcohol, kunt u lezen in deze brochure. Bestel de informatiebrochure 'rijden onder invloed van alcohol'  via onderstaande link en ontvang direct in uw mailbox de zeer uitgebreide brochure vol met informatie, tips en adviezen.

Informatiebrochure 'rijden onder invloed van alcohol' bestellen > 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden