• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs terugkrijgen na invordering

U wilt uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgen na invordering. De politie adviseert vaak om een brief te sturen naar het CVOM om het rijbewijs eerder terug te kunnen krijgen, maar dat is niet ons advies.

Uw rijbewijs snel terugkrijgen na invordering door middel van drie stappen

Om na invordering het rijbewijs snel terug te krijgen, adviseren wij u om de volgende drie stappen te doorlopen:

1. Opvragen proces-verbaal politie

De grondslag voor de invordering van uw rijbewijs is het proces-verbaal dat de politie heeft opgemaakt. Het is belangrijk dat de advocaat dit zo snel mogelijk opvraagt en controleert of aan alle vereisten voor het alcoholonderzoek of de snelheidsmeting is voldaan. Als hier namelijk fouten in zijn gemaakt, staat u veel sterker in de procedure om het rijbewijs terug te krijgen. In 20% van de zaken komen we nog fouten tegen, dus het is altijd de moeite waard om hier even goed naar te laten kijken door een gespecialiseerde advocaat.

2. Klaagschrift indienen bij de rechtbank

Gelijktijdig moet u ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk een klaagschrift laat indienen bij de rechtbank voor het terugkrijgen van uw rijbewijs. Anders dan vaak (door de politie) wordt geadviseerd hoeft u na invordering van het rijbewijs niet eerst 10 dagen te wachten voordat u een klaagschrift kunt indienen. Ons advies is om dit direct na de invordering al te doen. Des te sneller komt de zaak op zitting en hebt u kans om het rijbewijs terug te krijgen.

3. E-mail aan officier

Als derde stap adviseren wij u om de advocaat een e-mail te laten sturen naar de officier van justitie. Ten eerste werkt een e-mail altijd sneller dan een brief. De advocaat beschikt over een speciaal e-mailadres zodat hij direct met de officier kan communiceren. Zodoende bent u er zeker van dat de e-mail de officier tijdig bereikt.

Door een kopie van het klaagschrift mee te sturen naar de officier van justitie, wordt de officier onder druk gezet en zal die eerder bereid zijn om het rijbewijs voor de zitting terug te geven. Door deze werkwijze vergroot u uw kansen om binnen 14 dagen uw rijbewijs terug te krijgen.

Wilt u ook uw rijbewijs eerder terugkrijgen?

Wilt u ook uw rijbewijs na invordering eerder terugkrijgen? Uit het verleden is gebleken dat onze aanpak echt werkt. Wij maken eerst op basis van uw persoonlijke situatie een inschatting wat de kans is om het rijbewijs eerder terug te krijgen. Als er goede kansen zijn, gaan wij direct met de zaak aan de slag. Meld uw zaak bij ons aan voor een persoonlijk advies over de mogelijkheden om in uw situatie het rijbewijs eerder terug te krijgen. Vragen die u liever telefonisch stelt beantwoorden wij via 085-4865262.

AANMELDFORMULIER NIEUWE ZAAK

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden