• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Klaagschrift teruggave rijbewijs na te hard rijden / forse snelheidsovertreding

Bent u door de politie staande gehouden wegens een forse snelheidsovertreding (> 50 km/u) dan lukt het ons niet in alle gevallen om via een klaagschrift het rijbewijs eerder terug te vragen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Wij zullen u enig inzicht geven in de kans van slagen.

Rijbewijs terug vragen bij te hard rijden

Bij te hard rijden is de kans van slagen op basis van de snelheid als volgt weer te geven:

Snelheid,
te hard gereden
1ste overtreding
(in de afgelopen 2 jaren)
2de overtreding
(in de afgelopen 2 jaren
 50 - 70 km/u kans op teruggave groot Kans op teruggave matig
71 - 100 km/u Kans op teruggave redelijk groot,
mits persoonlijke omstandigheden zwaarwegend
Kans op teruggave klein
> 100 km/u Kans op teruggave matig,
alleen mogelijk bij allereerste overtreding
en zeer zwaarwegende persoonlijke omstandigheden
Kans op teruggave  erg klein

Toelichting:

  • Bij recidive buiten de 2 jaarstermijn kan de beoordeling net even anders uitvallen. De rechter mag daarbij in beginsel geen rekening houden, maar we kunnen het nooit uitsluiten dat een rechter hiernaar kijkt bij de beoordeling van het klaagschrift

N.B. Laat het klaagschrift altijd door een gespecialiseerde advocaat indienen; u hebt namelijk maar één kans op teruggave van het rijbewijs

> Uitleg kansinschatting rijbewijs eerder terug bij forse snelheidsovertreding

Recidive te hard rijden?

Van recidive bij te hard rijden is in beginsel alleen sprake wanneer u binnen 2 jaren na een eerdere veroordeling of betaling van een strafbeschikking. Het moet dan wel gaan om een eerdere keer dat u gepakt bent wegens te hard rijden met een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 km/u/ .

Recidive te hard rijden vanwege betaling boetes van ander?

Heeft u eerdere boetes opgelegd gekregen, dan kan het soms zijn dat deze ten onrechte op uw naam zijn gesteld. Wanneer u als kentekenhouder bent beboet en vergeten bent om de naam van de juiste bestuurder op te geven of wanneer u hiervan toen niet direct de noodzaak van wist en u de boete maar voor een ander hebt betaald, bestaat er nog een mogelijkheid om hierop verweer te voeren. In feite staat de strafbeschikking dan wel op uw conto, maar toch kunnen wij vaak de rechter ervan overtuigen dat u die boete niet hebt gereden.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND ADVIES

Wilt u een concreet advies voor de mogelijkheden in uw situatie? Neem dan telefonisch contact met ons op of meld uw zaak kosteloos en vrijblijvend aan via het aanmeldformulier op onze website. Wij brengen u dan in contact met een van onze advocaten voor een eerste intakegesprek en persoonlijk advies.

< Terug naar kansinschatting klaagschrift

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden