• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs kwijt snelheid

Bent u het rijbewijs kwijt vanwege snelheid? Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u helpen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen, maar de kans van slagen is wel afhankelijk van de gereden snelheid, eventuele bijzondere omstandigheden (zoals een verkeersongeval), eventuele recidive, en de noodzaak om het rijbewijs snel weer terug te krijgen.

Overzicht kansen na rijbewijs kwijt door alcohol

Snelheid van belang na rijbewijs kwijt

Als u uw rijbewijs kwijt bent geraakt wegens rijden onder invloed van alcohol, is de geconstateerde snelheid na correctie in belangrijke mate bepalend voor de vraag of u het rijbewijs eerder terug kunt krijgen. In beginsel is de kans op teruggave van het rijbewijs groot tot redelijk groot bij een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding tot 70 km/u te hard

Snelheid,
te hard gereden
1ste overtreding
(in de afgelopen 5 jaren)
 50 - 70 km/u kans op teruggave groot
71 - 100 km/u Kans op teruggave redelijk groot,
mits persoonlijke omstandigheden zwaarwegend
> 100 km/u Kans op teruggave matig,
alleen mogelijk bij allereerste overtreding
en zeer zwaarwegende persoonlijke omstandigheden

 

Bijzondere omstandigheden

Er spelen soms ook nog bijzondere omstandigheden bij het rijden onder invloed, die strafmaatverhogend werkend en in zoverre ook van invloed zijn bij voor een beslissing van de rechter om het rijbewijs eerder terug te geven. Voorbeelden van die bijzondere omstandigheden zijn:

  • Aanrijding / ongeval
  • Gevaarlijk rijgedrag

Recidive van belang bij rijbewijs kwijt door snelheid

Ook eventuele recidive is van belang bij de beoordeling wanneer u het rijbewijs kwijt bent geraakt vanwege forse snelheidsoverschrijdingen. Het gaat dan om eerdere boetes en veroordelingen voor snelheidsoverschrijdingen van meer dan 30 km/u, de zogenaamde geregistreerde snelheidsoverschrijdingen.
Bent u eerder gepakt wegens te hard rijden, dan wordt de kans om het rijbewijs eerder terug te krijgen via een klaagschriftprocedure bij de rechtbank kleiner, zeker wanneer de laatste veroordeling minder dan 2 jaar geleden is.

Rijbewijs kwijt;  Advocaat nodig?

Noodzaak om rijbewijs eerder terug te krijgen

Tot slot speelt de noodzaak om het rijbewijs terug te krijgen een zeer belangrijke rol om de rechter te overtuigen het rijbewijs aan u terug te geven. Hoe beter wij uw persoonlijke omstandigheden neer kunnen zetten en uw belang bij teruggave van het rijbewijs kunnen onderbouwen, hoe groter de kans is dat u het rijbewijs snel terugkrijgt. Wij werken alleen samen met de beste advocaten die echt jarenlange ervaring hebben om dit zo goed mogelijk te onderbouwen. Door deze ervaring weten zij precies welke argumenten wel en welke argumenten niet kunnen slagen.

Wilt u meer weten wat uw mogelijkheden zijn om het rijbewijs eerder terug te krijgen? Neem dan contact met ons op of meldt uw zaak geheel vrijblijvend bij ons aan via het aanmeldingsformulier op de website.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden