• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijden tijdens rijontzegging / ontzegging van de rijbevoegdheid

Wanneer u gaat rijden terwijl door de rechter een rijontzegging (een ontzegging van de rijbevoegdheid) is opgelegd, levert dit een overtreding van art. 9 lid 7 WVW op. Rijden tijdens de rijontzegging is een misdrijf waarop een hoge straf is gesteld. Volgens de richtlijnen die rechters hanteren in dit soort zaken, kan de rechter voor het rijden tijdens de rijontzegging een gevangenisstraf van 14 dagen opleggen. Het is daarom van belang dat u zich in dit soort zaken echt laat bijstaan door een advocaat. 

Verweren bij rijden tijdens rijontzegging

Anders dan veel mensen denken gaat de rijontzegging vaak pas in nadat u een brief hebt ontvangen van het OM waarin staat dat de rijontzegging begint te lopen. U hebt dan 21 dagen de tijd om uw rijbewijs in te leveren. Als u echter die brief niet hebt ontvangen, kan het zijn dat u niet bekend bent met de rijontzegging. Dit moet dan resulteren in een vrijspraak.

Straffen bij rijden tijdens rijontzegging

Zoals hiervoor weergegeven moet u bij het rijden tijdens de rijontzegging qua straf ernstig rekening houden met een gevangenisstraf van 14 dagen. Zeker bij een eerste overtreding wegens rijden tijdens de rijontzegging, lukt het ons om de straf nog om te laten draaien naar een werkstraf. U moet dan rekening houden met een werkstraf van 28 - 40 uren.

Meer informatie rijden tijdens rijontzegging

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden