• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs 7 maanden ingevorderd

Wanneer uw rijbewijs voor 7 maanden is ingevorderd, is dat altijd wegens rijden onder invloed. Voor snelheidsovertreding met meer dan 50 km/u gelden doorgaans kortere termijnen dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Is het rijbewijs voor 7 maanden ingevorderd, dan betekent dit dat het alcoholgehalte redelijk hoog was. Officieren van justitie zullen niet snel meewerken aan een eerdere teruggave van het rijbewijs, maar toch hoeft u het hier niet bij te laten zitten. Wij leggen u uit wat de mogelijkheden zijn om uw rijbewijs eerder terug te krijgen, hoe dat werkt en binnen welke termijn dat lukt.

Brief: rijbewijs 7 maanden ingevorderd

Binnen 10 dagen na de snelheidsovertreding ontvangt u een brief van de officier van justitie over de duur van de inhoudingstermijn. Waarschijnlijk hebt u die brief al ontvangen, nu u dit artikel leest, maar mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u alvast rekening houden met dat uw rijbewijs voor minimaal een termijn van 7 maanden wordt ingevorderd (lees: ingehouden). Tegenwoordig vindt er door de officier nauwelijks nog een beoordeling plaats en men kijkt ook niet echt naar uw persoonlijke omstandigheden. Er gelden gewoon vaste termijnen dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

CBR bij 7 maanden rijbewijs ingevorderd

Wanneer uw rijbewijs voor 7 maanden is ingevorderd, krijgt u vaak ook te maken met het CBR. Voor normaal bestuurders zal doorgaans een EMA worden opgelegd, maar beginnend bestuurders krijgen direct al een onderzoek naar de rijgeschiktheid en bij hen wordt ook direct de geldigheid van het rijbewijs geschorst. Dit laatste betekent dat het voor beginnend bestuurders geen zin heeft om een klaagschrift in te dienen. Het is eerst van belang om het rijbewijs terug te krijgen via het CBR. Een van onze gespecialiseerde CBR-advocaten kan u hier verder mee helpen.

Klaagschrift

Normaal bestuurders hebben wel goede kans om eerder het rijbewijs terug te krijgen. U kunt direct door een advocaat een uitgebreid klaagschrift laten indienen. Met het klaagschrift wordt de zaak met spoed aan een rechter voorgelegd. Het landelijk strafprocesreglement schrijft voor dat rechters een dergelijk klaagschrift binnen 2 weken moeten behandelen. U kunt uw ingevorderde rijbewijs dus al binnen 2 weken terugkrijgen.

Heeft u nog geen beslissing van de officier van justitie ontvangen, dan kunt u nog alvast een klaagschrift indienen. Hoe eerder, hoe beter en des te sneller u ook het rijbewijs weer terug hebt. U hoeft dus niet die 10 dagen af te wachten!

Via ons netwerk van verkeersstrafrechtadvocaten kunnen we u snel in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat die voor u direct een procedure kan starten om uw rijbewijs terug te krijgen. Onze advocaten werken snel, zijn deskundig en hebben veel ervaring met dit soort rijbewijszaken.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden