• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs 2 maanden ingevorderd

Wanneer uw rijbewijs voor 2 maanden is ingevorderd, is dat altijd wegens een snelheidsovertreding met meer dan 50 km/u. Voor rijden onder invloed wordt het rijbewijs namelijk langere tijd ingevorderd. Als het aan de officier van justitie ligt, bent u dus steevast uw rijbewijs voor 2 maanden kwijt. Echter hoeft u het hier niet bij te laten zitten. Wij leggen u uit wat de mogelijkheden zijn om uw rijbewijs eerder terug te krijgen, hoe dat werkt en binnen welke termijn dat lukt.

Brief: rijbewijs 2 maanden ingevorderd

Binnen 10 dagen na de snelheidsovertreding ontvangt u een brief van de officier van justitie over de duur van de inhoudingstermijn. Waarschijnlijk hebt u die brief al ontvangen, nu u dit artikel leest, maar mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u alvast rekening houden met dat uw rijbewijs voor minimaal een termijn van 2 maanden wordt ingevorderd (lees: ingehouden). Tegenwoordig vindt er door de officier nauwelijks nog een beoordeling plaats en men kijkt ook niet echt naar uw persoonlijke omstandigheden. Er gelden gewoon vaste termijnen dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

Klaagschrift

Toch hoeft u het hier niet bij te laten zitten. U kunt direct door een advocaat een uitgebreid klaagschrift laten indienen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Met het klaagschrift wordt de zaak met spoed aan een rechter voorgelegd. Het landelijk strafprocesreglement schrijft voor dat rechters een dergelijk klaagschrift binnen 2 weken moeten behandelen. U kunt uw ingevorderde rijbewijs dus al binnen 2 weken terugkrijgen.

Heeft u nog geen beslissing van de officier van justitie ontvangen, dan kunt u nog alvast een klaagschrift indienen. Hoe eerder, hoe beter en des te sneller u ook het rijbewijs weer terug hebt. U hoeft dus niet die 10 dagen af te wachten!

Via ons netwerk van verkeersstrafrechtadvocaten kunnen we u snel in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat die voor u direct een procedure kan starten om uw rijbewijs terug te krijgen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden