• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Procedure ademanalyse

De ademanalyse op het politiebureau verloopt via een vaste procedure.

Overbrenging politiebureau of alcoholbus

Nadat bij de politie een redelijk vermoeden van schuld is ontstaan dat u onder invloed van alcohol hebt gereden, zult u worden aangehouden en worden overgebracht naar een politiebureau voor een definitief alcoholonderzoek. Dit definitieve onderzoek wordt ook wel de ademanalyse of het ademalcoholonderzoek genoemd.

Ademanalyseapparaat

Op het politiebureau zult u opnieuw moeten blazen in een ademanalyseapparaat. Dat is een groot apparaat op het politiebureau, waarbij u opnieuw moet blazen. U moet daar in een slang met een tuit blazen. U moet minimaal twee keer voor langere tijd lucht in het apparaat blazen. Het apparaat berekent op basis van die twee blaaspogingen het resultaat van de ademanalyse. Dit is het alcoholgehalte dat in uw adem is aangetroffen.  Het alcoholgehalte wordt uitgedrukt in microgram per liter uitgeademde lucht (ug/l).

> Meer informatie berekening ademanalyse

Waarborgen ademanalyse

De ademanalyse is met waarborgen omkleed. Dit betekent dat de ademanalyse volgens een specifiek beschreven procedure moet verlopen. Als dat niet gebeurt, gaat het om een fout in de ademanalyse, wat tot gevolg heeft dat het resultaat van de ademanalyse niet gebruikt mag worden voor het bewijs. Zonder dit resultaat kan niet worden bewezen dat u onder invloed van alcohol een motorrijtuig hebt bestuurd, zodat vrijspraak moet volgen.

> Meer informatie waarborgen ademanalyse

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden