• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Eerste keer rijbewijs ingevorderd alcohol

Wanneer voor de eerste keer uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol, wilt u waarschijnlijk wel weten waar u aan toe bent. Hoe lang kan het rijbewijs worden ingevorderd? Welke straf- of maatregel kunt u verwachten bij de eerste keer met alcohol? Wij zullen de gevolgen voor u op een rijtje zetten wanneer voor de eerste keer uw rijbewijs is ingevorderd.

Eerste keer rijbewijs ingevorderd alcohol - hoe lang kwijt?

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol dan zal de officier beslissen wat er met uw rijbewijs gaat gebeuren. Als uitgangspunt de volgende termijnen dat u het rijbewijs kwijt zult zijn wanneer het rijbewijs voor de eerste keer is ingevorderd en u in de afgelopen 5 jaren ook niet eerder te maken hebt gekregen met politie en justitie wegens rijden onder invloed van alcohol..

Rijbewijs ingevorderd bij alcohol - termijn inhouding bij eerste keer

AAG (Ugl)

BAG (‰)

Rijbewijs ingevorderd bij beginnend bestuurder

Rijbewijs ingevorderd bij normaal bestuurder 

351 - 435

0,81 - 1,00

4 maanden 

*

436 - 500

1,01 - 1,15

 4 maanden

*

501 - 570

1,16 - 1,30

4 maanden

*

571 - 650

1,31 - 1,50

 CBR!

4 maanden

651 - 715

1,51 - 1,65

CBR!

6 maanden

716 - 785

1,66 - 1,80

CBR!

7 maanden

786 en hoger

1,81 - 2,00

CBR!

CBR!

Bij een alcoholgehalte van meer dan 570 ug/l bij beginnend bestuurders en meer dan 785 ug/l bij normaal bestuurders, zal het rijbewijs niet alleen worden via het strafrecht worden ingevorderd, maar krijgt u ook de eerste keer direct te maken met het CBR, die aan u een onderzoek naar de rijgeschiktheid zal opleggen maar ook tevens uw rijbewijs afpakken in de vorm van een schorsing van de geldigheid van het rijbewijs.

> Meer informatie samenloop strafrecht en CBR bij ingevorderd rijbewijs, eerste keer met alcoholKans van slagen om ingevorderd rijbewijs terug te krijgen bij eerste keer rijden met alcohol

Rijbewijs eerder terugkrijgen?

Wilt u uw rijbewijs eerder terugkrijgen, dan adviseren wij u om met de hulp van een gespecialiseerde advocaat een klaagschrift in te dienen. Het heeft echter niet in alle gevallen zin om een klaagschrift in te dienen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op basis van onze ervaring hebben wij voor verschillende situaties een inschatting kunnen maken van de kans van slagen om via een klaagschrift eerder het rijbewijs terug te krijgen. Wilt u een persoonlijk advies, neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Wij hebben een succesformule ontwikkeld om het rijbewijs snel voor cliënten terug te krijgen, vaak al binnen 8 dagen. Onze advocaten werken altijd snel en pakken meteen door met een uitgebreid en persoonlijk klaagschrift, waarin alle argumenten voor teruggave zijn verwerkt.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden