• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Boete meer dan 50 km/u te hard rijden

Wanneer u meer dan 50 km/u te hard rijdt, zal de politie uw rijbewijs invorderen. De straf die u dan opgelegd krijgt bestaat uit een boete en daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid. Wij zullen u een indicatie geven voor de op te leggen boete en de duur van de ontzegging.

Boete

Wanneer u tussen de 50 km/u en 55 km/u te hard rijdt, moet u rekening houden met een geldboete van € 750,00. Tussen de 55 km/u en 60 km/u te hard bedraagt de boete € 900,00. 

> Meer informatie 'te hard rijden'
> Straffen bij te hard rijden

Invordering rijbewijs

Wanneer u meer dan 50 km/u te hard rijdt, mag de politie ook direct uw rijbewijs invorderen. Wanneer het gaat om een snelheidsoverschrijding tussen de 50 km/u en 70 km/u te hard, zal het OM het rijbewijs voor 2 maanden inhouden. Bij meer dan 70 km/u zult u het rijbewijs voor minimaal 4 maanden kwijt zijn.

Heeft u het rijbewijs echter dringend nodig voor uw werk of voor andere belangrijke sociale verplichtingen en was het de eerste keer dat u te hard reed, of heeft u in ieder geval de afgelopen 2 jaren niet te hard gereden, dan hebt u een goede kans om via een klaagschriftprocedure het rijbewijs terug te krijgen van de rechter. Wij kunnen voor u binnen 24 uur een klaagschrift opstellen en indienen zodat u snel weer kunt rijden. 

> Meer informatie "invordering rijbewijs"
> Wanneer heeft een klaagschrift zin bij invordering rijbewijs wegens te hard rijden

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden