• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Boete meer dan 50 km/u te hard rijden

Wanneer u meer dan 50 km/u te hard rijdt, zal de politie uw rijbewijs invorderen. De straf die u dan opgelegd krijgt bestaat uit een boete en daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid. Wij zullen u een indicatie geven voor de op te leggen boete en de duur van de ontzegging.

Boete

Wanneer u tussen de 50 km/u en 55 km/u te hard rijdt, moet u rekening houden met een geldboete van € 750,00. Tussen de 55 km/u en 60 km/u te hard bedraagt de boete € 900,00. 

> Meer informatie 'te hard rijden'
> Straffen bij te hard rijden

Invordering rijbewijs

Wanneer u meer dan 50 km/u te hard rijdt, mag de politie ook direct uw rijbewijs invorderen. Wanneer het gaat om een snelheidsoverschrijding tussen de 50 km/u en 70 km/u te hard, zal het OM het rijbewijs voor 2 maanden inhouden. Bij meer dan 70 km/u zult u het rijbewijs voor minimaal 4 maanden kwijt zijn.

Heeft u het rijbewijs echter dringend nodig voor uw werk of voor andere belangrijke sociale verplichtingen en was het de eerste keer dat u te hard reed, of heeft u in ieder geval de afgelopen 2 jaren niet te hard gereden, dan hebt u een goede kans om via een klaagschriftprocedure het rijbewijs terug te krijgen van de rechter. Wij kunnen voor u binnen 24 uur een klaagschrift opstellen en indienen zodat u snel weer kunt rijden. 

> Meer informatie "invordering rijbewijs"
> Wanneer heeft een klaagschrift zin bij invordering rijbewijs wegens te hard rijden

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden