• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijden na invordering rijbewijs

Wanneer u gaat rijden na de invordering van uw rijbewijs door de politie, levert dit een overtreding van art. 9 lid 7 WVW op. Rijden na de invordering van het rijbewijs is een misdrijf waarop een hoge straf is gesteld. Volgens de richtlijnen die rechters hanteren in dit soort zaken, kan de rechter voor het rijden na de invordering van het rijbewijs een gevangenisstraf van 14 dagen opleggen. Het is daarom van belang dat u zich in dit soort zaken echt laat bijstaan door een advocaat. 

Verweren bij rijden na invordering rijbewijs

Bij de invordering van uw rijbewijs is dit meestal door de politie medegedeeld waarbij de politie ook fysiek uw rijbewijs vaak afpakt. In de meeste gevallen valt daarom niet te ontkennen dat u wist van de invordering van het rijbewijs. Gaat u dan toch rijden, dan zal de politierechter over het algemeen vrij eenvoudig tot een bewezenverklaring komen. Het zal op zitting bij de politierechter meestal aankomen op een strafmaatverweer. 

Straffen bij rijden na invordering rijbewijs 

Zoals hiervoor weergegeven moet u bij het rijden na invordering van uw rijbewijs qua straf ernstig rekening houden met een gevangenisstraf van 14 dagen. Zeker bij een eerste overtreding wegens rijden na de invordering van uw rijbewijs, lukt het ons om de straf nog om te laten draaien naar een werkstraf. U moet dan rekening houden met een werkstraf van 28 - 40 uren.

Meer informatie rijden na invordering rijbewijs

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden