• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Ingevorderd rijbewijs terugkrijgen

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd en voor enkele maanden is ingehouden, hebt u in feite twee mogelijkheden om het rijbewijs terug te krijgen:

1. Via een klaagschriftprocedure bij de rechtbank
2. Via een OM-zitting

Klaagschriftprocedure bij de rechtbank

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd, dan kunt u op grond van artikel 164 lid 8 WVW een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Zeker wanneer u uw rijbewijs dringend nodig hebt voor uw werk of voor andere belangrijke (sociale) activiteiten, kan het zinvol zijn om een klaagschrift in te dienen als uw rijbewijs is ingevorderd. Laat u hierbij altijd bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. U hebt namelijk slechts een kans om het rijbewijs eerder terug te krijgen. Hoger beroep is niet mogelijk.

> Meer informatie klaagschrift rechtbank

> Ook uw rijbewijs snel en voordelig terug met behulp van een gespecialiseerde advocaat?

OM-zitting

Een OM-zitting is een buitengerechtelijke wijze van afdoening van de strafzaak. In plaats dat u bij de rechter komt, hebt u nu een zitting bij een officier van justitie. De officier van justitie bespreekt met u de zaak, stelt vragen aan u, en legt aan u een straf op. In de meeste gevallen zal bij rijden onder invloed en te hard rijden een boete en en ontzegging van de rijbevoegdheid worden opgelegd. Het kan hier gaan om een ontzegging van de rijbevoegdheid tot maar liefst 6 maanden. U dient een OM-zitting dus erg serieus te nemen. Voor u het weet, bent u (nog) 6 maanden uw rijbewijs kwijt.

> Meer informatie OM-zitting

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden