• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Voorbeeld klaagschrift na invordering / inhouding rijbewijs

Na invordering of inhouding van uw rijbewijs kunt u een bezwaarschrift indienen om het rijbewijs terug te krijgen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij de rechtbank in het arrondissement waar de invordering van het rijbewijs heeft plaatsgevonden.
De term bezwaarschrift is overigens juridisch niet juist. Volgens artikel 164 lid 8 WVW gaat het om een klaagschrift dat u kunt indienen na invordering of inhouding van het rijbewijs. Toch gebruiken wij hier de term bezwaarschrift omdat deze term in het algemeen meer bekendheid geniet dan de term klaagschrift.

Voorbeelden bezwaarschrift

Wij hebben enkele voorbeelden van bezwaarschriften tegen de invordering en inhouding van het rijbewijs voor u online gezet die u vrij mag gebruiken.

Gespecialiseerde advocaat

Ons advies is echter om niet zelf een klaagschrift in te dienen, maar u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. Met een gespecialiseerde advocaat aan u zijde voorkomt u dat het bezwaarschrift onjuistheden, tegenstrijdigheden, of onvolledigheden bevat. U moet beseffen dat u slechts een kans krijgt om een bezwaarschrift in te dienen. U moet deze dus goed benutten. Rechtsbijstand van een gespecialiseerde advocaat biedt voor u de volgende voordelen:

  • Indiening van een professioneel en volledig bezwaarschrift
  • Uw advocaat weet welke argumenten hij wel en niet kan aanvoeren
  • Uw advocaat vraagt het proces-verbaal op bij justitie en gaat na of er geen fouten zijn gemaakt door de politie
  • Bezwaarschrift wordt op de voorgeschreven wijze ingediend ter griffie van de rechtbank
  • Uw advocaat begeleidt u tijdens de gehele procedure en zal u informeren en adviseren over wat u te wachten staat
  • Rechtsbijstand tijdens de zitting; uw advocaat pleit voor u
  • Uw advocaat heeft altijd het volledige overzicht, ook met het oog op een eventuele CBR-procedure

Wij kunnen al een klaagschrift voor u indienen vanaf € 475,00 excl. BTW

Aanmelding nieuwe zaak

Wanneer u uw strafzaak bij ons aanmeldt, via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier, zullen wij u direct doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat bij u in de regio, zodat u verzekerd bent van deskundige rechtsbijstand. De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben ruime kennis en ervaring met verkeersstrafzaken, waardoor ze precies weten wat voor u de beste verdedigingsstrategie is.

Via ons netwerk van gespecialiseerde strafrechtadvocaten bent u niet alleen verzekerd van deskundige rechtsbijstand, maar weet u ook zeker dat u nooit teveel betaalt. Onze advocaten zijn bereid om u ook pro deo bij te staan, mits u daarvoor in aanmerking komt gelet op de wettelijk vastgestelde inkomensgrenzen.

Ook wanneer u niet in aanmerking komt voor ene pro deo advocaat, bieden wij u een extra laag uurtarief. Wij hebben met de bij ons netwerk aangesloten advocaten speciale prijsafspraken gemaakt, waardoor ze u kunnen bijstaan op basis van een extra voordelig tarief. Dit speciale voordeeltarief geldt alleen na doorverwijzing via onze website en is niet geldig in combinatie van andere acties.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden