• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Voorbeeld klaagschrift na ingevorderd/ingehouden rijbewijs (ivm alcohol)

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd en/of ingehouden wegens rijden onder invloed van alcohol, kunt u proberen om het rijbewijs terug te krijgen door het indienen van een klaagschrift, in de volksmond vaak ook wel een bezwaarschrift genoemd. Wij hebben voor u een voorbeeld gemaakt van zo'n klaagschrift / bezwaarschrift dat u zou kunnen gebruiken. Ons advies is echter om niet zelf een klaagschrift in te dienen, maar dat over te laten aan een gespecialiseerde advocaat. De klaagschriftprocedure na rijden onder invloed van alcohol kan best ingewikkeld zijn, en wanneer het klaagschrift onjuist of onvolledig is, kan dit gevolgen hebben voor de verdere strafzaak. Bovendien krijgt u maar een kans om het rijbewijs terug te krijgen.

_________________________________________________________________________________________

VOORBEELD KLAAGSCHRIFT NA INGEVORDERD / INGEHOUDEN RIJBEWIJS NA ALCOHOL
______________________________________________________________________

 

 

                                                                                                                 Aan de rechtbank te [plaats]

                                                       

Parketnummer: 96/nummer

Hierbij wens ik mij te beklagen over de invordering en inhouding van mijn rijbewijs.

Ik ben op [datum] aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Er is een ademalcoholgehalte van ___ ug/l vastgesteld.

Die reden waarom ik die dag toch ben gaan rijden was....

Ik weet dat het erg stom is geweest wat ik gedaan heb, en ik heb er ook enorm veel spijt van. Ik besef me terdege aan welke gevaren ik mijzelf en andere weggebruikers heb blootgesteld, en kan u beloven dat dit nooit meer zal gebeuren.
Ook de directe invordering van het rijbewijs heeft op mij een grote indruk gemaakt.

Ik heb het rijbewijs dringend nodig voor het verrichten van mijn werkzaamheden. Ik ben namelijk werkzaam in de functie ____________ bij [ naam werkgever]. In deze functie is een rijbewijs onmisbaar. Ik moet geregeld klanten op locatie bezoeken. De afgelopen periode heb ik verlofdagen opgenomen, maar deze zijn nu ook bijna op. Mijn werkgever heeft mij laten weten dat hij mij zal ontslaan wanneer deze situatie langer voortduurt.

De inhouding van het rijbewijs heeft voor dus grote gevolgen. Wanneer ik mijn werk verlies, dan zal ik mijn hypotheek niet meer kunnen betalen, met tot gevolg dat mijn gezin en ik op straat komen te staan.

Ik heb ook al bericht ontvangen van het CBR dat ik een alcoholslotprogramma moet volgen.

Hoewel ik fout ben geweest, en besef dat ik hiervoor een straf moet krijgen, zou ik u willen vragen om mijn rijbewijs voorlopig terug te geven.

Met vriendelijke groet,

[uw volledige naam, incl. voorletters]
[adres]
[postbode en woonplaats]
[telefoonnummer]
[e-mailadres]

 

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden