• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Rijbewijs terug | Slechts € 135,00 excl. BTW per uur

Wilt u uw rijbewijs terug, zonder een zeer hoog uurtarief te betalen? Wilt u uw rijbewijs terug met bijstand van een gespecialiseerde advocaat? Meld uw zaak dan aan via het aanmeldingsformulier op de website. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen uw rijbewijs binnen 2 – 3 weken weer voor u terugkrijgen door hun ervaring, deskundigheid en de snelle manier van werken.

Rijbewijs terug

Wij kunnen uw rijbewijs snel terug krijgen wanneer deze is ingevorderd wegens:

Bovengrens bij rijden onder invloed

De bovengrens bij rijden onder invloed ligt bij 785 ug/l voor normaal bestuurders en 570 ug/l voor beginnend bestuurders. Het is niet zo dat het daarboven niet lukt om via een klaagschriftprocedure het rijbewijs terug te krijgen, maar boven die grens, zal het CBR de geldigheid van het rijbewijs schorsen totdat u een onderzoek hebt gehad bij de psychiater. Het is erg lastig om hier iets tegen te beginnen. Alleen wanneer u ten onrechte bent aangemerkt als bestuurder of wanneer er fouten zijn gemaakt tijdens het alcoholonderzoek bij de politie, kunt u via een bezwaarschriftprocedure tegen het CBR het rijbewijs terug krijgen.

Recidive en rijbewijs terug

Is er sprake van recidive, dan wordt het moeilijker om het rijbewijs terug te krijgen. Bij rijden onder invloed kijkt justitie tot 5 jaren terug voor de recidivetermijn en bij te hard rijden kijkt men 2 jaren terug. Wanneer u wel eerder bent aangehouden wegens rijden onder invloed of te hard rijden, terwijl dat langer geleden is geweest, hebt u wel een goede kans om het rijbewijs terug te krijgen. Bij 3x recidive voor rijden onder invloed zal de geldigheid van uw rijbewijs door het CBR worden geschorst. In dat geval is het moeilijker om het rijbewijs terug te krijgen.

Kosten advocaat

Hoewel u ook zelf een klaagschrift kunt indienen bij de rechtbank, is dit vaak niet verstandig. U krijgt namelijk slechts eenmaal de kans om via een klaagschriftprocedure uw rijbewijs terug te krijgen. Bovendien loopt u, wanneer u de klaagschriftprocedure zelf gaat voeren, het risico dat u bepaalde verweren niet voert, of dat u uzelf onbewust en onbedoeld belast waardoor u later bepaalde verweren niet meer kunt voeren.

U doet er verstandiger aan om u tijdens de klaagschriftprocedure te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. De advocaat zal voor u het volledige strafdossier opvragen en met u bespreken, zodat op basis daarvan de verdedigingsstrategie kan worden bepaald. Indien er fouten zijn gemaakt door de politie of het openbaar ministerie, ziet de advocaat deze onmiddellijk.

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier, zullen wij u direct doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat. U profiteert bovendien van een aantrekkelijke korting op het gebruikelijke honorarium van de advocaat, en daarnaast werken onze advocaten ook pro deo.

< Terug naar Meer informatie rijbewijs ingevorderd
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden