• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Recht op tegenonderzoek na tegenonderzoek

Als verdachte hebt u na een tegenonderzoek soms nog recht op een nieuw tegenonderzoek. Dat is in de situatie dat u eerst een ademanalyse heeft gehad op het politiebureau en toen meteen om een tegenonderzoek hebt gevraagd. Dat tegenonderzoek is dan in de vorm van een bloedonderzoek. Er komt een arts bij u om bloed af te nemen en het bloedmonster wordt naar een laboratorium gestuurd. U krijgt later dan de uitslag daarvan toegestuurd. Wat veel mensen niet weten, is dat een verdachte daarna nog het recht heeft op nog een tegenonderzoek ten aanzien van de uitslag van dat bloedonderzoek.

Art. 11 lid 2 van het Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer bepaalt dat de verdachte recht heeft op een tegenonderzoek. In art. 11 lid 3 is bepaald dat de artikelen 12 t/m 17 en 19 van overeenkomstige toepassing zijn op dit tegenonderzoek (dat is het tegenonderzoek door een bloedonderzoek).

Op grond van artikel 17 van het Besluit wordt de uitslag van dat bloedonderzoek (eerste tegenonderzoek) naar de verdachte toegestuurd. De verdachte kan dan opnieuw een tegenonderzoek laten verrichten naar dat bloedonderzoek. Dit recht vloeit dan weer voort uit artikel 19 van het Besluit.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden