• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Opname alcohol in bloed

Dranken met een alcoholpercentage onder de 10% worden het langzaamst opgenomen. Dat komt door de hoeveelheid vocht in die dranksoorten. Uit dranken met alcoholpercentages tussen de 10% en 40% wordt alcohol het snelst opgenomen. Boven de 40% gaat het nog langzamer. Het maagportier verkrampt dan waardoor er minder alcohol in de dunne darm terecht komt. Zwak alcoholische dranken die veel water bevatten, zoals bier worden dus langzamer opgenomen dan sterke drank.

Wanneer iemand alcohol door een rietje drinkt, bijvoorbeeld bij een mixdrankje, dan wordt de alcohol sneller opgenomen dan wanneer iemand alcohol op de normale manier uit een glas drinkt.

Een volle maag remt en een lege maag versnelt de opname van alcohol in het bloed. Met name voedsel dat rijk is aan koolhydraten vertraagt de opname. Maar ook voedsel dat rijk is aan vetten en eiwitten kan de opname vertragen. Bij een lege maag duurt het 10 tot 30 minuten voordat de alcohol in het bloed zit. Bij uitvoerig eten kan de opname in het bloed wel een uur later zijn na de inname van alcohol.
> zie ook alcoholopname bij lege maag

Bron: jellinek

< Terug naar Meer informatie rijden onder invloed
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden