• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Vrijspraak kentekenhouder bij buitenlandse auto

Geplaatst op: 28 april 2016

Bij een buitenlandse auto (lees: auto met buitenlands kenteken) is het belangrijk dat de verbalisant in zijn proces-verbaal relateert waarom de verdachte als kentekenhouder kan worden aangemerkt. Omdat gegevens van het RDW zullen ontbreken, dient hierover separaat gerelateerd te worden door de verbalisant. Een voorbeeld hiervan zien we in het arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, 28 februari 2011, ECLI:NL:GHSHE:2011:BP6064:

Lees meer >


Kentekenhouder auto onbekend? Procedure vlg art. 165 WVW

Geplaatst op: 10 oktober 2015

Indien een overtreding of misdrijf is gepleegd door een onbekend gebleven bestuurder zal de politie op grond van artikel 165 WVW een brief aan de kentekenhouder van het motorrijtuig sturen met de vordering om de identiteit van de bestuurder door te geven. U krijgt dan een standaardformulier waarop u

1. moet aangeven of u de bestuurder was op de datum van de overtreding of het misdrijf
2. en als u niet de bestuurder was, moet u de personalia en de adresgegevens opgeven van de bestuurder

Lees meer >


Wanneer verdachte en zwijgrecht bij vordering ex artikel 165 WVW

Geplaatst op: 10 oktober 2015

Als u eenmaal door de politie als verdachte bent aangemerkt, bent u niet langer verplicht om op vordering van de politie de naam en adresgegevens van de bestuurder van uw motorrijtuig op te geven. U hoeft dan niet mee te werken aan de vordering ex artikel 165 WVW. Het is dan wel belangrijk dat u weet wanneer u als verdachte wordt beschouwd.

Lees meer >


Geen verplichting verdachte opgave naam bestuurder na verkeersongeval

Geplaatst op: 10 oktober 2015

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval, maar de plaats van het verkeersongeval hebt verlaten, en de politie even later bij u op de stoep staat en u aanmerkt als verdachte, kunnen zij u niet meer verplichten om op grond van artikel 165 WVW de naam en adresgegevens van de bestuurder op te geven wanneer u ontkent dat u zelf de bestuurder bent geweest.

Lees meer >


Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden