• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Lagere straf bij verkeersongeval door schuld

De rechter zal bij het bepalen van de straf rekening houden met alle omstandigheden van het geval en ook met uw persoonlijke omstandigheden.

In een split second moeten beslissen

In sommige zaken is het zo dat de verdachte nauwelijks tijd had om over zijn verkeersmanoeuvre na te denken. Wanneer hij op het laatste moment een beslissing moest nemen, kan dit door de rechter in zijn voordeel worden meegewogen in de strafmaat.
Zie bijv.
Op het moment dat verdachte wilde invoegen bleek echter dat [slachtoffer 1] naast hem reed. Verdachte heeft verklaard dat hij vervolgens in een “split second” een beslissing moest nemen. De rechtbank acht dit aannemelijk, omdat uit het dossier volgt dat er na de bocht naar links nog maar een kort stuk is waarop het links rijdende verkeer kan invoegen (ECLI:NL:RBMNE:2017:3770)

Spijt

Wanneer u zich betrokken toont, duidelijk aangeeft dat u spijt heeft van wat er gebeurd is, en uit uzelf contact opneemt met het slachtoffer of diens nabestaanden, bijvoorbeeld door een brief te sturen of een bloemetje, zal de rechter dit in uw voordeel betrekken bij de straftoemeting.

Werk / Woning / gezin

Andere factoren in uw persoonlijke omstandigheden die van belang kunnen zijn: het hebben van een vaste baan, gezinsleven, een woning.
Het dringend nodig hebben van een rijbewijs voor het werk of belangrijke sociale activiteiten, is vaak wel een reden om de duur van de onvoorwaardelijke ontzegging iets te beperken. Ook kan dit reden zijn om geen gevangenisstraf op te leggen. Het is namelijk niet de bedoeling om ook uw leven helemaal op z'n kop te zetten.

First offender

Heel belangrijk is ook wanneer u verder geen justitiële documentatie hebt of in ieder geval niet met betrekking tot relevante verkeersdelicten. 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden