• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Zelfde proces-verbaal snelheidsmeting voor meerdere motorrijders niet toegestaan

De politie mag niet een proces-verbaal met betrekking tot een snelheidsmeting bij verschillende motorrijders gebruiken. In een recentelijke uitspraak van het Hof van Amsterdam speelde dit. In die zaak werden 3 van de in totaal 10 motorrijders gecontroleerd door een mobiele trajectmeting. De verdachten in die zaak reden 95 km/uur waar 60 km/uur was toegestaan.

In deze zaken kwamen de procesdossiers van de verdachten letterlijk overeen en werd er in het geheel niet gesproken over de andere verdachte(n). Uit het proces-verbaal bleek niet dat alle drie de verdachten tegelijktijdig zouden zijn gemeten. Het hof constateerde in deze zaak dat het proces-verbaal in de zaken, wat betreft de gegevens van de meting, exact overeenkwamen met het proces-verbaal in de zaak van de medeverdachte, zonder dat werd vermeld dat er meerdere voertuigen gelijktijdig zouden zijn gemeten. Verdachte voerde het verweer dat mogelijk de snelheid van een ander dan van hemzelf was gemeten.

Op basis daarvan oordeelde het hof dat in onvoldoende mate in het procesdossier was weerlegd dat het mogelijk was dat de verbalisanten de snelheid van een ander dan van verdachte hadden gemeten. De verdachten werden uiteindelijk vrijgesproken van het tenlastegelegde feit. (ECLI:NL:GHARL:2020:2538 en ECLI:NL:GHARL:2020:2540)

< Terug naar Meer informatie te hard rijden
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden