• Eerlijke inschatting
  • Enkel ervaren verkeersstrafrechtadvocaten
  • Snelle werkwijze
  • Voordeligste tarief

Voorbeeldbrief officier van justitie – verzoek teruggave ingevorderd rijbewijs

U kunt proberen uw ingevorderde rijbewijs terug te vragen door de onderstaande voorbeeldbrief aan de officier van justitie te sturen. De voorbeeldbrief is geschreven voor een fictieve situatie waarbij de verdachte werkzaam is als accountmanager en daarom zijn rijbewijs nodig heeft. U moet de voorbeeldbrief uiteraard wel aanpassen aan uw eigen situatie. U blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud en het versturen van de voorbeeldbrief aan de officier van justitie. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuistheden of onvolledigheden.

_________________________________________________________________________________

VOORBEELDBRIEF:

CVOM
Afdeling Strafzaken (ingevorderde rijbewijzen)
Postbus 8267
3503 RG UTRECHT

[plaats], [datum]
Uw ref: rijbewijsnummer [nr rijbewijs invullen]
Datum invordering rijbewijs: [datum invullen]

Geachte heer, mevrouw,

Op [datum invullen] is mijn rijbewijs ingevorderd door de politie omdat ik te veel gedronken / te hard had gereden / gevaarlijk had gereden. Ik zou u willen vragen om mijn rijbewijs terug te geven. Ik heb het rijbewijs dringend nodig voor mijn werk. Ik ben namelijk werkzaam als accountmanager bij Telecom B.V. te Tiel. In deze functie moet ik veelal klanten op locatie bezoeken, en ben daarom veel onderweg voor mijn werk. Ik ben dus voor mijn werk echt afhankelijk van mijn rijbewijs. Bijgaand treft u een schriftelijke verklaring aan van mijn werkgever waarin dit wordt bevestigd.

Zonder mijn rijbewijs kan ik niet werken. Met mijn werkgever heb ik afgesproken dat ik de komende dagen verplicht verlof opneem, maar dat is voor mij uiteraard ook maar tijdelijk mogelijk.

Ik hoop op uw begrip. Ik heb erg veel spijt van wat er is gebeurd en wat ik heb gedaan. Ik herken me hierin in het geheel niet, en dit zal ook nooit meer gebeuren.

Met vriendelijke groet,

[uw naam]

Bijlage:

* verklaring werkgever

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden